Project 'Levensboek' in te zetten in het kader van 'Kom Erbij' Rijswijk

08-10-2018

Oudere wijkbewoners krijgen de kans hun levensverhaal op papier te laten zetten door vrijwillige schrijvers. Met het project ‘Levensboek’ krijgen mensen de kans terug te kijken op de belangrijke gebeurtenissen in hun leven. Voor veel ouderen is dit een unieke manier om herinneringen op te halen.

In het levensboek worden herinneringen uit diverse levensfasen opgeschreven. Daarmee ontstaat een bijzonder boekwerk waarin de oudere, maar ook diens familieleden, alles terug kunnen lezen. Het schrijven een levensboek wordt gedaan door een vrijwilliger, die hiervoor speciaal wordt getraind.

Als schrijver krijg je een basiscursus, een interview- en schrijfcursus, er vinden jaarlijks diverse workshops plaats en je kunt deelnemen aan een schrijverskring om ervaringen over het schrijven uit te wisselen. Ook de layout (zoals het toevoegen van foto's en andere documenten) hoort bij het schrijven van een boek. Binnen de Stichting zijn ervaren vrijwilligers die mee kunnen lezen en behulpzaam kunnen zijn bij de lay-out.

Er vindt een zorgvuldige match plaats tussen schrijver en verteller. Het schrijven van een boek duurt tussen de 3 en 6 maanden, met wekelijkse gesprekken tussen verteller en schrijver.  

Zou u uw levensverhaal willen vertellen? Heeft u interesse in het terugvinden van uw verhaal in een levensboek?  Op de website www.haagselevensboeken.nl vindt u veel informatie en kunnen vertellers én schrijvers zich aanmelden.

Verteller óf schrijver: u kunt e-mailen naar info@haagselevensboeken.nl of bellen met Plony Kester, tel. nr. 06 44 376 092.

Bekijk ook de film

Foto: Wim Mecksenaar