Jongerenambassadeurs boeken succes in Rijswijk

22-04-2019 86 keer bekeken

Jongeren kijken anders naar hun omgeving, praten er graag over en zijn op zoek naar verbeteringen. Het pleidooi van een jongerenambassadeur voor een rookvrij schoolplein heeft geleid tot overleg tussen wethouder en schoolbesturen.

Direct na de installatie van de Jongerenambassadeurs in Rijswijk hebben ze  aangegeven waar ze zich de komende tijd stevig voor willen inzetten. Jongerenambassadeur Berend van der Ven (13 jaar) maakt zich sterk voor rookvrije schoolpleinen, omdat kinderen echt last kunnen hebben van de sigarettenrook die er rondom een schoolplein kan hangen. 

Via een mediatraining hebben de jongerenambassadeurs de afgelopen maanden geleerd hoe ze hun ideeën zo sterk mogelijk kunnen presenteren. Berend heeft zijn idee rondom een rookvrij schoolplein op een vlog uitgewerkt en uitgelegd. Afgelopen week heeft hij er met de Rijswijkse wethouder Armand van de Laar over kunnen doorpraten in het gemeentehuis. Dat heeft geresulteerd in een gesprek met de Rijswijkse schoolbesturen. Vanaf 1 augustus 2020 moeten de schoolpleinen in Nederland rookvrij zijn, dus een belangrijk onderwerp om tijdig en goed met elkaar te regelen. 

Bekijk het artikel in Groot Rijswijk